Artykuły: Zdrowie
• Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa...
2020-05-28
• Diagnostyka molekularna kluczem innowacyjnego postępowania onkologicznego
W ramach budowania świadomości na temat guzów mózgu Fundacja Glioma Center im. Hani Magiery, charytatywna organizacja non-profit, prowadzi akcję...
2020-05-28
• Wyjść z cienia Parkinsona w 3 krokach
Zaawansowana choroba Parkinsona zamyka w czterech ścianach, przykuwa do łóżka, uzależnia od najbliższych. Mimo, że są szanse na utrzymanie jej w...
2020-05-27
• Wiele obliczy cukru
Sorbitol, acesulfam K, aspartam… bo właściwie ile nazw ma popularny od stuleci cukier? Wiele. A dziś znajdziemy go niemal w każdym produkcie...
2020-05-26
• COVID-19: Jak prosto, zdrowo i przystępnie cenowo odżywiać się podczas epidemii? UNICEF radzi
Czas pandemii to dla wielu rodzin bardzo trudny czas, również pod względem finansowym. Przedstawiamy pięć wskazówek, które pomogą - niskim kosztem...
2020-05-25
• Zawodowo? Myślę zdrowo! – TOP 4 dla zdrowia w pracy
Schemat zwykle jest ten sam. Na początku niechętne wyłączenie (nachalnie) dzwoniącego budzika, później półprzytomne zwleczenie się z łóżka, na...
2020-05-23
• Usłyszeć krzyk duszy. Zrozumieć AZS
Odrzucenie ze strony społeczeństwa i niezrozumienie jakiego doświadczają pacjenci oraz ból ciała i duszy to motyw przewodni wyjątkowego projektu...
2020-05-19
• Czy kolejna pandemia jest nam podawana na talerzu? Compassion Polska pokazuje system produkcji żywności przez pryzmat Covid19
Organizacja Compassion Polska opublikowała nowy, szczegółowy raport o znamiennym tytule: „Czy kolejna pandemia jest nam podawana na talerzu?”....
2020-05-19
• Jak zapewnić bezpieczeństwo epidemiologiczne przy odmrażaniu gospodarki?
Przystosowanie działalności firmy do aktualnej sytuacji epidemiologicznej może nie być łatwe. Szczególnie dla firm, których działalność opiera się...
2020-05-18
• Orzechy włoskie a odporność
Orzechy włoskie są doskonałym źródłem antyoksydantów, czyli związków chroniących nas przed szkodliwymi wolnymi rodnikami pochodzącymi z...
2020-05-17